Kurumsal Kimlik:           

Happypets Veteriner Kliniği; 2010 yılında Oyem Veterinerlik Gıda Tur. Tic. İnş. İth. İhr. Ltd. Şti.' ne bağlı olarak Happypets Veteriner Polikliniği olarak açılmıştır. 2013 yılında Tarim Bakanlığının uygulamaya soktuğu yönetmeliklere göre Happypets Veteriner Kliniği olarak çalışma hayatına devam etmektedir. 

Adress:

Happypets Veteriner Kliniği

Merkez Mah. Yunus Nadi Cad. No:124

Marmaris/Muğla

7/24 İletişim için

Tel: 0 252 417 17 74

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Top Panel
Salı, 28 Kasım 2023
A+ R A-
E-Posta:
Konu:
Mesaj:

Neden Kısırlaştırılmalı?

♀, ♂ Eşleşme isteğine bağlı problemler ( evden kaçma, yüksekten atlama veya düşme, aşısız hayvanlardan hastalık bulaşması, vb.) önlenecek veya büyük ölçüde azalacaktır.

♀ Meme tümörü, yumurtalık ve rahim kanseri riskleri elimine edilecek veya azaltılacaktır. ( özellikle ergenlik öncesi (prepubertal dönemde) kısırlaştırılırlarsa)

♀, ♂ Plansız kedi ve köpek yavrularının sayısı azaltılmış olacaktır.

♀, ♂ Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olacaktır. ( kısırlaştırmanın köpeklerde 1-3; kedilerde 3-5 yıl kadar ömürlerini uzattığı kaydedilmiştir!)

♂ Eşleşme isteğine bağlı olarak sık karşılaşılabilecek problemler önlenebilecek veya azaltılmış olacaktır. Özellikle kedilerde görülen spreyleme veya işaretleme (kötü kokulu-feromonlu- idrar yapmaları), kaçma, kavga edip yaralanma, trafik kazası bu problemlerin başında sayılabilir.

♂ Testis kanseri riski ortadan kaldırılıp, prostata ilişkin hastalıkların da riski büyük ölçüde azaltılmıs olacaktır.

HANGİSİ DOĞRU HANGİSİ YANLIŞ

  • Bir kez doğum yaptıktan sonra kısırlaştırılmaları daha sağlıklıdır - YANLIŞ  İlk kızgınlık dönemi veya cinsel olgunluğa ulaşmadan önceki dönem kısırlaştırılan dişi kedi ve köpekler daha sağlıklı ve uzun yaşarlar.
  • Kilo alırlar- KISMEN. Kısırlaşmanın beden ağırlığına etkisi en fazla %30’dur. Kilo almanın asıl sebebi fazla besleme ve yetersiz egzersizdir!
  • Kedim/köpeğim çok özel olduğu için aynen onun gibi bir kedi/köpek istiyorum- YANLIŞ Yavruların, anne ve babalarının kopyası olma olasılığı pek yoktur. Profesyonel yetiştiriciler dahi bunu garanti edemezler.
  • Doğum olayının mucizesini çocuklarımın öğrenmesini istiyorum- YANLIŞ Trafik kazası,vb. sebeplerden ölen veya ötenazi uygulanan binlerce hayvanın varlığı, yani ölüm, doğumun mucizesini gölgede bırakabilir; çocuklarınıza her bir hayatın değerli ve özel olduğunu öğretin
  • Köpeğimin koruma yapmasını istiyorum, kısırlaştırılırsa yapmayacağını düşünüyorum- YANLIŞ Aile ve evini koruma köpeklerde doğal bir içgüdüdür. Köpeklerin kişilik özellikleri seks hormonlarından ziyade genetik ve çevresel etkiler ile şekillenir.
  • Erkek kedi/köpeğimin daha az erkek hissetmesini istemiyorum- YANLIŞ   Köpeklerin cinsiyet kimliği veya ego gibi mevhumları yoktur. Kısırlaştırılan kedi/ köpeklerin temel kişilikleri değişmez. Duygusal reaksiyon veya kimlik bunalımı gibi hisler geliştirmezler.
  • Kedimin/köpeğimin doğasına müdahale etmek istemiyorum-YANLIŞ   Kediniz/köpeğiniz sizin tarafınızdan besleniyorsa, sağlık problemleri ve bakımları ile siz ilgileniyorsanız, evinizde veya bahçenizde yaşıyorsa zaten doğasına müdahale etmiş bulunuyorsunuz demektir!

UYGUN KISIRLAŞTIRMA ZAMANI

  • Kedi ve köpekler en erken 8 haftalık olduklarında güvenle kısırlaştırılabilirler. Bu operasyonlar hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak aslında herhangi bir yaşta (8 haftalıktan itibaren) genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Unutmayın seksüel erişkinliğe ulaşmadan ameliyat edilmeleri meme ve prostat kanseri riskini neredeyse sıfıra indirmektedir.

OPERASYON SONRASI BAKIM SÜRESİ

  • Operasyon süresi 20 ila 60 dakikadır ve hastaların çoğu, operasyonu- aynı gün taburcu edilebilecek kadar- iyi tolere ederler. (Dişi kedi ve köpeklerin operasyonu nispeten erkeklere göre daha büyük çaplı olduğu için 1 gün hospitalize edilmelerinde yarar vardır.) Operasyon yarası 7-10 günde iyileşir ve bu süreçte yara bölgesinin korunması şarttır (bandaj veya yakalık ile). Erkek kedilerde çoğu kez yakalığa dahi ihtiyaç duyulmaz.

Kısırlaştırmanın, kedi ve köpeklerin davranışlarına yansıyan olumlu katkıları

  • Önerilen en erken yaşta kısırlaştırma kedi ve köpeklerde görülen, eşleşme isteğine bağlı olarak oluşan çevreye idrar yapma, baskın ve agresif davranışlar, kaçma isteği gibi sıkıntılı davranışların önüne geçilmesinde yardımcı olur veya tamamen ortadan kaldırır.

Kedi ve köpek sağlığına olumlu katkıları 

  • Bazı ciddi ve tedavi edilmesi zor ve masraflı hastalıkları önleyebilmektedir. Kısırlaştırılmamış dişi kedi ve köpeklerde rahim, yumurtalık ve meme kanserinin yanı sıra oldukça tehlikeli olan “pyometra”( rahim iltihabı) gibi hastalıkların riski çok yüksektir. Kısırlaştırılmamış erkeklerde ise testis kanseri ve prostat hastalıklarının görülme riski vardır.
  • Kedi veya köpeğinizin kısırlaştırılması, işte bu hastalıkların %90 oranda önüne geçilebilmesi mümkündür.
  • Sevgili dostunuzun daha sağlıklı, uzun ömürlü bir hayat geçirmesini sağlamak ve uzun vadede maddi/manevi giderlerini azaltmak için doğru bir seçim yapın ve kedinizi veya köpeğinizi kısırlaştırın!

Kedi Bakımı

Dişi kediler çiftleştikten genellikle 58-62 gün sonra 1-5 (nadiren daha fazla) yavru doğururlar. Yavru bakımı doğumla birlikte başlar. Devamı Kedi Bakımı

Köpek Bakımı

Yavruların sütten kesilmesi yaklaşık 4-6 haftalıkken gerçekleşir. Irklara göre değişiklik göstermekle birlikte yavru bir köpeğin ... Devamı Köpek Bakımı

Egzotik Hayvan Bakımı

Kafes Kuşları, Tavşanlar, Hamsterlar hakkındaki güncel bilgiler tüm detaylarıyla türlere ayrılarak anlatılmıştır. ilgili bilgiler için lütfen isimlerinin üzerine tıklayınız.

Sık Görülen Hastalıklar

Zoonoz Hastalıklar

 Zoonoz (Hayvanlardan insanlara bulaşabilen) hastalıklarla ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Lyme Hastalığı

Lyme ( Borrelia Burdogferi) hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Kedilerde Sistit (FLUTD)

Kedilerde Alt üriner Sistem hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Köpeklerde Kalça Displazisi

Köpeklerdeki Kalça Hastalıkları hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Can Sahiplenin

Sizlerde sokakta yaşayan canlardan birini sahiplenerek hak ettikleri hayatı yaşamalarına fayda sağlayabilirsiniz.

Canlara destek

Sokaktaki dostlarımıza yardım etmenin diğer bir yolu da onlara aktif yardım eden gönüllülere maddi destek sağlamaktır.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa ulaşmak için lütfen tıklayınız.