Kurumsal Kimlik:           

Happypets Veteriner Kliniği; 2010 yılında Oyem Veterinerlik Gıda Tur. Tic. İnş. İth. İhr. Ltd. Şti.' ne bağlı olarak Happypets Veteriner Polikliniği olarak açılmıştır. 2013 yılında Tarim Bakanlığının uygulamaya soktuğu yönetmeliklere göre Happypets Veteriner Kliniği olarak çalışma hayatına devam etmektedir. 

Adress:

Happypets Veteriner Kliniği

Merkez Mah. Yunus Nadi Cad. No:124

Marmaris/Muğla

7/24 İletişim için

Tel: 0 252 417 17 74

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Top Panel
Perşembe, 28 Mart 2024
A+ R A-

Klinik

Ağız ve Diş Sağlığı

Diş ve diş eti hastalıkları aynen insanlardaki gibi birçok organ ve sistem için zararlıdır. Dişler üzerinde oluşan pürüzlü yüzeyler bakteriler için iyi bir alandır ve öncelikli olarak kalp, böbrek, karaciğer ve akabinde kemik ve eklemelere karşı zararlı etkileri tespit edilmiştir. En önemli problem, bir bakteri kaynağı oluşu ve vücudun devamlı olarak patojenlerle muhatap olmasına neden oluşudur. Sizin en kolay fark edeceğiniz ise kötü ağız kokusudur (halitozis). Tedavide gecikilmemesi gereken birçok diş ve diş eti hastalığı vardır. Bunlar ağızda belli bir sırayla oluşurlar, zamanında yapılmayan müdahaleler sonucu gitgide artarak diğer bir hastalığın gelişimini sağlarlar. Diş taşları ve plaklar veteriner hekimliğimizde başlıca rastladığımız diş hastalıklarıdır. Genel olarak tüm diş hastalıklarında uygulanabilecek ortak tedavi yöntemi, diş üzerindeki istenmeyen oluşumların (temizlenmesidir) uzaklaştırılmasıdır. Öncelikle oradaki bakteri barınağı konumundaki tartar ve plaklar uzaklaştırılır. Bu amaçla poliklinigimizde ultrasonik "Cavitron "adı verilen cihaz kullanıldıktan sonra "mikromotor" cihazıyla özel pastalar kullanılarak dostlarınızın dişleri eski parlaklığına kavuşmaktadır.

Mikroçip

Nasıl tüm insanların birer kimliği varsa ve coğu zaman yanlarında taşıyorlarsa küçük dostlarımızın da birer kimliğe ihtiyaçları vardır. Bugüne kadar kulaklarına yapılan dövmeler veya açı kartları günümüz şartlarında yetersiz kalmaktadır. Petlerimiz de digital dünyaya ayak uydurmak zorundadırlar.

Bu nedenle gerek kaybolduklarında gerekse çalındıklarında veya bir ülkeden diğerine gidişte geçmiş medikasyonlarının diğer veteriner hekim ve hayvan sahibi tarafından takip edilebilmesi açısından son derece mükemmel bir sistemdir. Deri altına (sırt bölgesine, scapular bölgeye) aşı yapar gibi birkaç saniyelik acısız bir işlemle pirinç tanesi büyüklüğünde bir çip yerleştirilir.

Bu çipi petiniz hayatı boyunca taşır ve onunla iligli yapılan tüm işlemler çip vasıtası ile sisteme işlenir. Tüm dünyada giderek yaygınlaşmakta olan bu sistem sayesinde tüm yasal kamu birimleri internet vasıtası ile iletişim kurmakta ve kayıp pet dünyanın neresinde olursa olsun anında bulunabilmektedir.

Kan Analizleri

Hastalıkların doğru teşhis ve tedavileri için sevgili dostlarınıza gerekli tüm kan analizleri polikliniğimizce uygulanmaktadır. Tam kan sayımı, enfeksiyöz hastalıklar, anemi(kansızlık), pıhtılaşma problemleri ve kan hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın tanısı ve hastaların genel durumunun takibi için yapılan çok önemli bir testdir. Biyokimyasal kan analizileri ise böbrek, pankreas ve karaciğer yetmezliği, tiroid hastalıkları ve hormonal bozukluklar diatebetes mellitus, gibi birçok önemli hastalığın teşhis ve takibinde kullanılmaktadır.

Bunlara ek olarak özel kitler sayesinde bazı viral hastalıkların teşhisi polokliniğimiz bünyesinde kısa sürede yapılmakta olup buna dayanarak erken tedavi uygulanabilmektedir.

Digital Röntgen

Polikliniğimizde bulunan röntgen ünitemiz sayesinde küçük dostlarınızın her türlü radyolojik çekimleri 10 dk gibi kısa bir sürede ve yeterli düzeyde gerçekleştirilebilmektedir. Bu nitemiz sayesinde polikliniğimize gelen hastalarımıza teşhis amacıyla tüm ortopedik çekimler, kalça displazisi, kolonografi(kolonun görüntülenmesi), sistografi(idrar kesesinin görüntülenmesi) gibi her türlü radyolojik teknik kullanılarak(direk-indirek) çekimler yapılmakta ve ortopedik operasyonlar öncesi tanı konularak tedavileri yapılmaktadır. 

Dijital röntgen sistemimizde fosfor plaklar üzerinde elde edilen görüntüler “KODAK Vita CR" tarayıcı ile tarananan görüntü bilgisayar ortamında ‘Examion’ veteriner tanı programı yardımıyla işlenip görüntülenmektedir. Dijital röntgen teknolojisiyle daha düşük dozda, iyonize radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler elde edilebilmektedir. Görüntüler üzerinde büyütme, renk ve kontrast ayarlarında değişiklik yapılmasına uygun olan bu yazılımla birlikte çeşitli organ filtreleri (kemik, yumuşak doku, akciğer vs.) ile vücudun farklı kısımlarına ait daha net radyografik görüntüler alınabilmektedir. Böylelikle normal radyografik görüntülerde farkedilemeyen en ince ayrıntılar dijital olarak daha yüksek kalitede ve daha hızlı olarak tespit edilerek tanı kesinleştirilmektedir.

Bunların yanı sıra kalça çıkığı değerlendirmeleri, kalp büyümesi, laminitis gibi tanılar için özel ölçümler dijital röntgen teknolojisiyle kolayca gerçekleştirilebilir. Radyografik görüntüler bilgisayar ortamında arşivlenebildiği gibi, cd’ye yazılıp hasta sahibine verilebilir, e-mail yoluyla iletilebilir.

Genel Cerrahi

Hiçbir hayvansever dostlarının ameliyat masasına yatmasını istemeyecektir ancak gerekli olduğunda polikliniğimiz günün 24 saati son teknoloji cihazlarla donatılmış ameliyathanesi ile dostlarınızın yanında olacaktır. Her türlü genel cerrahi ve ortopedik operasyonlar anestezi uzmanımız, uzman veteriner Hekim Mehmet ÇETİNASLAN önderliğinde otomatik solunum ve kapalı devre anestezi cihazı kullanılarak yapılmaktadır.

Operasyon sırasında hastalarımızın elektrokardiyogramları (EKG), oksijen satürasyonları (kan dolaşımındaki oksijen miktarı), tansiyonları, solunum sayıları ve beden ısıları “BİONET BM3-VET" model hasta takip monitörü kullanılarak izlenir. Uygulanan monitörizasyon sayesinde operasyon sırasında gelişebilecek tüm problemler önceden farkedilerek cerrahi ve anestezi ekibi tarafından gerekli önlemler alınabilmektedir. 

Polikliniğimizde tüm operasyonlar tam otomatik ventilatöre (solunum cihazı) sahip “SurgiVet SAV 2500 " model kapalı devre anestezi cihazı kullanılarak, inhalasyon (gaz) anestezisi altında gerçekleştirilir. Cihazımızın sahip olduğu otomatik ventilatör sistemi hastamıza tüm operasyon boyunca akciğer  kapasitesine göre belirlenen miktarda ve sayıda oksijen ve anestezik gaz karışımını vermemizi sağlayarak en uzun operasyonları bile güvenli kılmaktadır. Operasyonlardan önce hastanın genel durumuna bakılmakta ve laboratuvar tetkiklerinden sonra operasyona alınmaktadır.

Koruyucu Hekimlik

Polikliniğimizin tüm hastalarının aşılama ve paraziter mücadele programları bilgisayar programımıza kaydedilir ve bu program tarafından takip edilir. Hasta sahiplerimiz kedi ve köpeklerinin aşılama programları konusunda randevu zamanı geldiğinde kısa mesaj veya e-posta yoluyla bilgilendirilir.

Son teknolojiyi uyguladığımız bu program sayesinde hasta sahiplerimiz kedi ve köpeklerinin aşı programlarını web sitemizden de takip edebilmektedir. Aşılama ve paraziter mücadele programları tamamen hastaya özel olarak kedinizin ya da köpeğinizin yaşam ortamına ve bu ortamın taşıdığı risk faktörlerine göre belirlenmektedir. Böylece hem dostlarınız hem de sizler için en güvenli ve en ekonomik koruyucu hekimlik uygulaması gerçekleştirilmiş olur. İlk kez aşılanacak olan kedi ya da köpeğinizin genel sağlık kontrolleri yapılmakta, gerekli durumlarda aşılama öncesi hızlı testler uygulanarak çeşitli enfeksiyonlar yönünden taşıyıcı olup olmadıkları kontrol edildikten sonra aşılanmaktadırlar.